Suvun esimiehen seikkailu Lapissa

Olin 15-21.6.2017 patikkareissulla Lapissa reitillä Naruska-Tuntsa-Tulppio. Vaellusmatka oli kestoltaan noin 74 km, ja pisin päivämatka 25 km. Rinkka painoi noin 20kg. Yövyimme metsähallituksen ”sviiteissä” autiotuvissa. Vaellus kesti 5 päivää. Lähtökuva Tuore Vuonnelaselkä. Matka jatkui reittiä Kaunisoiva-Jäkälätunturi-Takkaselkätunturi-Kuskoiva-Nuolusrovat-Tuntsa. Tuntsajoella kalastimme päivän muonan, kuva kalakeitosta. Matka jatkui Murhahaara-Härkätunturi-Tulppio, lentokentän pää. Matkan tarkoituksena oli nähdä Lapin kevät. Koivu oli juuri puhkeamassa, ja puissa oli 2mm silmut, korvasieniä kasvoi polulla. Tunturin kurussa oli vielä noin metri lunta, ja vettä oli kohtalaisen paljon, joten kumisaappaat oli jalkineina. Kaksi päivää oli aurinkoista, paitahihasillaan selvisi, kaksi päivää satoi vettä, kastuimme aivan märiksi. Yksi päivä puoli poutaa.

– Jukka P. Lakka

Vastaa