Lakkojen kolmas sukukirja vireille

Lakkojen sukuseura virittelee kolmannen sukukirjan koostamista. Se valmistuisi aikaisintaan vuonna 2021 eli 20 vuotta edellisen sukukirjan julkaisun jälkeen. Asiasta päätetään sukukokouksessa Taavetin Joukolassa lauantaina 11. kesäkuuta.

32-vuotias Sukuseura Vanhalakka-Sydänmaanlakka-Lakka-Vinnikka on kutsunut sukukokoukseen kuultavaksi asiantuntijan, edellisen sukukirjan työstäneen Ahti Kopperin, jolla on varattuna aika seuraavaan Lakkojen projektiin.

Kopperi kertoi jo sukuseuran 30-vuotisjuhlissa Kuusankoskella, kuinka monin tavoin sukukirjan laatimisen puitteet ovat muuttuneet siitä, kun edellinen kaksikiloinen järkäle toimitettiin. Näistä yksityiskohdista sekä kustannuksista kuullaan Taavetissa.

Kolmas versio sukukirjasta laajenee yhä, ja on päätettävä, tehdäänkö se edellisen sukukirjan täydennyksenä vai yhtenäisenä uuslaitoksena, joka ei kenties sovikaan yksiin kansiin.

Vuoden 2001 sukukirjaan on koottu kaikki henkilöt, joiden sukunimi oli silloin Lakka, Sydänmaanlakka, Vanhalakka tai Vinnikka.

Uuden sukukirjan tuottamista ovat monet toivoneet siksi, että saataisiin kootuksi myös naispuolisten Lakkojen sukuperinteitä laajemmin kirjaksi. Taavetin kokouksessa kuullaan, miten tämä voidaan järjestää.

Viimeiset kappaleet vuoden 2001 sukukirjaa on saatavilla sukukokouksessa vain viiden euron hintaan.

Hallitus uusiutuu
Lakkojen sukuseuran hallitus uusiutuu myös merkittävästi kesäkuun sukukokouksessa. Kuusi vuotta puheenjohtajan nuijaa heilutellut Jorma Korpinen Kuusankoskelta ja saman ajan taloutta ja sihteerin tehtäviä hoitanut Terttu Iiskola Inkeroisista eivät ole enää käytettävissä.

Varapuheenjohtajana on toiminut kuusankoskelainen Jukka P. Lakka, jolle voi soittaa sukuseuran asioissa.
– Erityisesti kaivataan nuorta väkeä kehittämään sukuseuran internetsivuja ja viestintää, kertoo Terttu Iiskola.
– Myös sukukirjaprojekti tarvitsee oman työryhmänsä, jossa saisi olla myös hallituksen ulkopuolisia jäseniä sitoutumaan 5-6 vuoden projektiin.

Sukukokous Joukolassa alkaa kello 13 täyden menun lounaalla. Sukukokoukseen voi ilmoittautua maksamalla 27.5. mennessä lounasmaksun 10 euroa (18 v. täyttäneiltä) tilille FI97 5453 0640 0117 72, viite 23265 ja osallistujan nimi.

Lisätietoja Lakkojen sukuseuran nettisivuilla, jossa on lounaan menu ja muuta tietoa sukuseurasta.

Vastaa