Kuvagalleria Salpalinjalta 1.7.2012

Kyllä kannatti tulla, oli hieno päivä!
Näin huudahti Lakkojen sukuseuran varapuheenjohtaja Jukka Lakka nautittuaan muutaman tunnin tutustumisretket ja isänmaallisen Salpalinja-juhlan rokka- ja pannariaterioineen Miehikkälässä sunnuntaina 1.7.2012.

Kesä kypsytti parhaimmillaan mansikkaisia ahoja reittien varsilla, mutta sakean kuusikon suojassa itikkaparvet pitivät juhliaan. Aurinkoisella juhlakentällä oli suorastaan paahtavaa. Juuri tuona päivänä kesä 2012 oli parhaimmillaan.

Salpalinjan bunkkeri- ja kaivantoretket antavat erinomaisen kuvan siitä, miten Salpalinja rakennettiin Suomemme perimmäiseksi salvaksi, ja paljon siitäkin, millaisissa oloissa ja millaisin asein veteraanimme vuosina 1939-44 isänmaataan puolustivat. Rivi veteraaneja oli mukana juhlassa kunniavieraina, kun Puolustusvoimien nuoret esittelivät yleisölle nykyvarustustaan.

Lopuksi kunkin ryhmän opas jakoi osallistujille kunniakirjat. Lakan-sukuisista kunniakirjoja oli noutamassa vaeltajia pääkaupunkiseudulta, Kotkasta, eri puolilta nykyistä Kouvolaa ja Lappeenrannasta.

Vastaa